Hup, schoenzool eruit en uw eigen zool erin! Herkent u dit na de aankoop van nieuwe veiligheidsschoenen? Let dan op, want op deze manier voldoet u niet aan de juiste normering! Een gecertificeerde schoen in combinatie met een steunzool van een podotherapeut of erkende podoloog voldoet niet per se aan de wet. De combinatie schoen en steunzool moet namelijk ook gecertificeerd zijn.

Daarnaast is er nog een aantal redenen waarom het gebruiken van uw eigen zool niet altijd een goed idee is. Heeft uw bedrijf te maken met (statische) elektriciteit? Mogelijk verstoort uw eigen zool dan de antistatische eigenschappen van de schoen. Daarnaast hebben de meeste veiligheidsschoenen een stalen neus, maar door uw eigen zool erin te doen blijft er te weinig teenruimte over. Hierdoor biedt de schoen niet voldoende veiligheid meer.

Wat moet u wél doen om aan de EN-ISO 20345 normering te voldoen? Neem eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij werken samen met een podoloog die voldoet aan de gestelde eisen van de schoenfabrikant en zolen maakt die voldoen aan de geldende normering.