Er zijn verschillende manieren om uw kleding van een logo te voorzien. Dit kan door middel van bedrukking of borduring. In dit artikel zoomen we even wat verder in op de bedrukkingen en dan met name op twee onderdelen: transferdruk en zeefdruk. Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten: “Wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen transfers en zeefdruk?” Dit vinden wij een logische vraag en leggen het u daarom graag uit!

  • Bij transferdruk wordt uw logo op speciaal transferpapier gezet. Vervolgens leggen wij het kledingstuk en het transferpapier onder onze pers en wordt het logo onder hoge temperatuur en hoge druk op het textiel geperst, waardoor het logo zich aan de vezel hecht. Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe dit werkt, kunt u hier een kort filmpje bekijken.
  • Bij zeefdruk wordt uw logo overgezet op een soort vierkante zeef, waarbij het te drukken gedeelte open wordt gelaten en het overige deel van de zeef wordt dichtgemaakt. Daarna wordt de inkt door de zeef op het textiel gedrukt en gaat het de ‘warmtetunnel’ in om te drogen.

“Oké tot zover duidelijk, maar wanneer kies ik nu voor transfers en wanneer kan ik beter voor zeefdruk kiezen?” We horen het u denken. Daarom hieronder de belangrijkste voor- en nadelen in een overzichtelijk schema:

Het is overigens een misverstand om te denken dat de kwaliteit van zeefdruk beter is. Dit was in het verleden misschien zo, maar is door de huidige productiemogelijkheden zeker niet meer het geval. Onze transfers worden tegenwoordig namelijk ook met dezelfde zeefdruktechniek gemaakt.

Heeft u nog vragen over bovenstaande of wilt u meer informatie over het bedrukken van uw kleding? Wij leggen het graag nog even persoonlijk uit. Neem contact met ons op.

PS Om uw kleding langer mooi te houden is het verstandig om alle kledingstukken met logo binnenstebuiten te wassen. In onze volgende nieuwsbrief laten we u weten waarom dit is en geven we u meer wastips!